Get Inspired

Nienke is docente haarverzorging op MBO Rijnland.  Ze gaat in juli vrijwillig naar de Filipijnen voor de organisatie Hair Aid.  Nienke zal de eerste Nederlander zijn die meewerkt aan een dit project en daar mag ze volgens ons enorm trots op zijn.  

Hair Aid is een organisatie die zich inzet voor kansarme Filipijnse vrouwen die gered zijn uit de wereld van mensenhandel en prostitutie. Nienke gaat een week lang meehelpen deze dames de basisvaardigheden van knippen aan te leren zodat zij in de toekomst hiermee de kost kunnen winnen en hun familie kunnen ondersteunen.

“Alles is mogelijk” dat waren de woorden die haar bijbleef van de T.O.G. Teachers Program. Het waren exact deze woorden en de manier waarop het verteld dat ervoor gezorgd heeft dat Nienke actie ondernam. “Ik heb altijd de gedachte gehad dat je eerst iets nodig hebt om dit soort dingen te doen, een diploma of bevestiging van een ander. Maar toen ik de vraag gesteld kreeg wat ik zou doen als het allemaal mogelijk zou zijn, besefte ik me ineens dat ik op niks of niemand hoef te wachten.” Het is belangrijk om in jezelf te durven geloven, geeft Nienke aan.

Wat de docente uit de ervaring hoopt te halen? Allereerst is ze ontzettend dankbaar dat ze de kans krijgt om mee te werken aan een project zoals dit. Verder hoopt ze vooral gevoelsmatig er veel uit te halen, te ervaren hoe mensen leven die het een stuk minder hebben dan hier. En uiteindelijk is het haar doel om in de toekomst meer docenten en  leerlingen te inspireren mee te doen met dit project.

Nienke’s boodschap voor de lezer: “Niet twijfelen aan jezelf en laat vooral niet de mening van anderen jou doen laten twijfelen”

Vind jij dit een tof initiatief? klik hier en steun Nienke!