Image module
STUDENTEN & MENTOR
Progressie meetbaar maken
Structuur, overzicht & ritme
Effectieve en laagdrempelige zelfevaluatie
Intrinsieke motivatie stimuleren

​SLB Goalsetting maakt persoonlijke ontwikkeling meetbaar, biedt structuur in het behalen van doelen en stimuleert zelfbewustzijn. De student houdt zijn eigen progressie bij en wordt gedurende het hele schooljaar getraind om zich te focussen op zijn prioriteiten. ​
De mentor gaat tijdens SLB-uren aan de slag met de korte termijn doelen van de studenten en motiveert ze om ze te bereiken. ​

In 5 korte sessies worden de mentoren getraind in het SLB Goalsetting systeem. Hierin werkt het docententeam als eerst hun targets per vak op overzichtelijke wijze uit in Teams. De mentoren kunnen hierdoor de student duidelijk laten zien wat er behaald moet worden om de opleiding succesvol te doorlopen. Vervolgens worden de mentoren stap voor stap begeleid in de uitvoering van het programma en krijgen ze essentiële tools mee om de juiste vragen te stellen. Hierdoor stelt de student gericht persoonlijke en schoolgerelateerde doelen.

Het doel van SLB Goalsetting is om de studenten te trainen in zelfverantwoordelijkheid en zelfinzicht. Hierdoor nemen ze meer eigenaarschap over hun eigen leerproces en doelen. Het wordt vele malen makkelijker om de studenten aan te sturen zonder het gevoel te hebben achter ze aan te zitten. Dit systeem sluit naadloos aan op gepersonaliseerd leren en het aanleren van zelfregulerend gedrag.

SLB Goalsetting is tevens de perfecte opvolging van het 4 weeks to Greatness programma.

T.O.G Planner & Werkboek

Gedurende het traject wordt er gebruik gemaakt van de T.O.G Planner en Werkboek die de studenten invullen tijdens hun SLB-uren.

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat door te schrijven je jouw notities veel beter onthoudt dan door te typen. Jouw hersenen worden meer geactiveerd; je moet meer nadenken en je wordt bewuster van je eigen handelen. Zelfreflectie is een moment waarop je even afstand neemt van technologie en leert strategisch te denken.

Online instructievideo’s

Voor docenten en studenten is de mogelijkheid gecreëerd om door middel van onlinevideo’s te leren hoe ze het SLB Goalsetting Werkboek en T.O.G. Planner optimaal kunnen inzetten.

Elk onderdeel van het systeem wordt uitgelegd in korte video’s met praktische voorbeelden. De video’s kunnen ook ingezet worden tijdens SLB Goalsetting.

Voordelen en resultaten

Student

 • De student leert effectief prioriteiten stellen
 • Student wordt zelfbewuster door regelmatig te reflecteren
 • Student wordt eigenaar van eigen leerproces en verantwoordelijkheden
 • Student wordt intrinsiek gemotiveerd om persoonlijk te groeien

Mentor

 • SLB uren worden overzichtelijk en inhoudelijk versterkt
 • Begeleiden en coachen van studenten wordt makkelijker en efficiënter
 • Door wekelijkse reflectie worden periodieke SLB gesprekken diepgaander en betekenisvol
 • Positieve en motiverende sfeer in de klas doordat de studenten hun inzichten delen

School

 • Druk bij docenten wordt verminderd omdat studenten zichzelf beoordelen
 • Alle SLB lessen starten met dezelfde structuur en opbouw
 • Docententeams communiceren effectiever over de behaalde doelen
 • SLB Goalsetting stimuleert een wendbare en lerende teamcultuur

Interesse? Neem contact met ons op!

Wij komen geheel kosteloos langs voor een korte presentatie van 15 minuten