Image module
DOCENTEN
Persoonlijk leiderschap: zelfreflectie
Trends & ontwikkelingen van de jeugd
Strategie: studenten motiveren
Didactiek: lesopbouw & storytelling

Tegenwoordig ‘moeten’ scholen, docenten en studenten steeds meer.

Studenten moeten excelleren, groeien en gemotiveerd worden. Docenten moeten functioneren als rolmodel en coach. Scholen moeten innoveren, sneller inspelen op de marktontwikkelingen en goede cijfers laten zien. Er ‘moet’ veel, maar vooralsnog lijkt de opgave om echt significante veranderingen door te voeren behoorlijk zwaar.

We dwingen studenten 21st century skills op terwijl docenten en het management zelf vaak ook hard moeten werken om deze nieuwe vaardigheden eigen te maken. Voor de hand liggende conclusies, simpele stappenplannen/ methodieken en oppervlakkige onderzoeken leveren weinig tot geen resultaat op.
Studenten van deze tijd denken anders en zien hun toekomst door een totaal andere bril. Het is voor de docent belangrijk om de leefwereld van de ‘nieuwe student’ te begrijpen.

Het is tijd om in te zien dat de mindset van alle professionals binnen het onderwijs allesbepalend is voor de toekomstige kwaliteit van het onderwijs. Dit vraagt om een verandering van cultuur en structuur binnen scholen. Een succesvol schooljaar zou volgens ons niet alleen een positieve impact moeten leveren aan de persoonlijke groei van de studenten, maar ook aan de ontwikkeling van docenten.

Docenten zijn uiteindelijk het gezicht van de school. Zij staan elke dag in contact met de student. Door docenten persoonlijk krachtiger te maken, nieuwe skills aan te leren en op de hoogte te brengen wat deze generatie écht beweegt kunnen we een grote stap maken richting de vernieuwing van het onderwijs.

In een aantal korte sessies krijgen docenten antwoorden op vragen als: waarom ben ik docent, hoe wil ik voor de klas staan en welke impact kan ik maken? Dit in combinatie met onze no nonsense aanpak, essentiële aansturingstools en inzichten in de laatste trends en ontwikkelingen maakt T.O.G. Teachers Program een unieke en waardevolle reis voor elk docententeam.

Doel

  • Boost geven aan eigen persoonlijke ontwikkeling en meer zelfinzicht verkrijgen waardoor het makkelijker wordt om eigen aanpak aan te passen en mee te gaan met de 21st century skills
  • Versterken van beweegredenen om docent te zijn en welke rol een docent kan spelen bij deze generatie
  • Inzicht krijgen hoe de denkwijze en leefwereld van jongeren er nu uitziet en wat hun mening is over het onderwijs
  • Inzicht krijgen in sterke en minder sterke kanten van andere teamleden

Resultaat

  • Docent kan beter connectie maken met de studenten, zichzelf open stellen en weet hoe eigen grenzen bewaakt moeten worden (kans op burn-out en negatieve gevoelens wordt verkleind)
  • Positieve werksfeer binnen het docententeam. Er ontstaat een hechtere band tussen teamleden en de vertrouwensband wordt versterkt
  • Frisse blik op lesgeven. De docent gaat aan de slag met nieuwe (online) werkvormen en vult de lessen creatiever in
  • Docenten staan uiteindelijk met meer kracht, passie en zelfvertrouwen voor de klas

Testimonials

- Peter- Petra - Mischa- Esther- LeonieImageImageImage
"Topervaring! Geleerd waarom ik docent ben en wie ik echt ben"
- Peter
| MBO Rijnland Horeca
"De woorden die in mij opkomen wanneer ik aan deze trainingsdagen denk zijn: Passie, energie en kracht! Ik vind het fantastisch om met jou als trainer te mogen samenwerken! Voor nu het einde van deze docententraining en een mooi begin voor de toepassing in het onderwijs. Dank je wel!
- Petra
| MBO Rijnland - Teamleider Uiterlijke verzorging Kappers
"Ik heb geleerd dat ik ten alle tijden bovenaan de berg sta. Ik zeg vaker wat er op mijn hart ligt, ik krop veel minder op. Ik benader mijn teamleden meer persoonlijk en ik durf meer te uiten"
- Mischa
| MBO Rijnland - Docent Uiterlijke verzorging Kappers
"Zeer inspirerende training. Ik heb bevestiging gekregen in het inzicht wat in mezelf heb. De laatste jaren heb ik door omstandigheden veel na moeten denken welke keuzes ik moet maken en dit heeft me laten inzien dat ik de juiste keuzes heb gemaakt. Dat voelt heerlijk"
- Esther
| MBO Rijnland - Docent Uiterlijke verzorging Kappers
"Dankjewel voor de training. je hebt me een stuk bewuster gemaakt wie ik ben en wie ik wil zijn. En vooral het besef dat ik een rolmodel kan en mag zijn voor de studenten!"
- Leonie
| MBO Rijnland - Docent Uiterlijke verzorging Kappers
"Er zijn regelmatig trainingen/ cursussen die 'meer van hetzelfde' zijn, niets toevoegen, maar bij deze training werd ik aan het denken gezet over mijn eigen leven en het was ook heel goed als teambuilding"
Michiel | MBO Rijnland Horeca
"Ik dacht eerst dat het zonde van mijn tijd zou zijn. Maar het gaf een enorme positiviteitsboost. Wat mij echt is bijgebleven is dat ik vooraf geen verwachtingen moet stellen en meer moet verplaatsen in de student"
Bram| MBO Rijnland Horeca
"Dit was ver boven mijn verwachtingen. het heeft mij als persoon geraakt. Programma is geschreven voor de individu. Het heeft mij echt in laten zien hoe het ook anders kan als docent en als mens"
Annet | MBO Rijnland Horeca

Interesse? Neem contact met ons op!

Wij komen geheel kosteloos langs voor een korte presentatie van 15 minuten