Instructie T.O.G. Planner

Leer in de volgende 13 video's hoe je de T.O.G. Planner zo goed mogelijk invult
1. Introductie
Welkom bij de uitleg van de T.O.G. Planner! In deze korte introductie legt Raoef Khadje (oprichter van T.O.G.) uit waarom de planner is ontworpen en wat het verschil is tussen een agenda en een planner.
2. Here & Now
Dit is een 0-meting om te bekijken waar je nu staat. Zo krijg je meer inzicht in jouw huidige manier van handelen en wordt het makkelijker om doelen op te schrijven.
3. Visie
Een visie is een beeld van de toekomst waar je naar toe streeft. Denk goed na over wat jij echt belangrijk vind en graag zou willen doen. Onthoudt dat een visie niet 100% vast staat; je kan immers van gedachten veranderen in jouw zoektocht naar het bereiken van je doelen. Een sterke en heldere visie zorgt voor doorzettingsvermogen en toewijding. Als je namelijk een mikpunt hebt, weet je waar je je focus op moet leggen.
4. Thema
Een thema is een woord wat centraal staat voor jou. Door je vast te houden aan een thema ontstaat er meer rust en concentratie, omdat je weet dat dit het verschil gaat maken voor de komende 90 dagen.
5. Persoonlijke groei
Energie is de basis van succes. Door spiritueel, fysiek en mentaal krachtiger te worden wordt je energieker en daarmee maak je een enorme stap richting jouw visie. We denken vaak dat we ons eigen welzijn moeten opofferen voor onze doelen, maar dat is een verkeerde gedachte. Jij bent de bron waaruit alles moet bloeien en als je dat niet goed verzorgt zal je op de lange termijn steeds sneller opbranden. Zet jezelf daarom op de eerste plaats en investeer te alle tijden in jouw eigen groei.
6. Targets
Noteer enkele doelen die je wilt bereiken op korte termijn. Maak het simpel en haalbaar, maar zorg ook voor voldoende uitdaging. Laat de gedachte los dat je alles perfect wilt doen in 90 dagen tijd. Denk liever in termen als ‘progressie’ en ‘vooruitgang’. Wees daarom kritisch op wat je opschrijft en vraag jezelf af: is het uitvoerbaar? Maakt dit echt het verschil? Waarom moet dit nu gebeuren?
7. Gewoontes
Jouw dagelijkse handelingen bepalen de koers van je leven. Door inzicht te krijgen in jouw goede en mindere gewoontes zal je bewuster worden van jouw keuzes en meer aandacht schenken aan wat jou vooruitbrengt.
8. Obstakels/ Sterke kanten
Obstakels houden jou tegen om jouw doelen te bereiken. Het is soms lastig om obstakels te overwinnen, maar achter elke obstakel ligt een geweldige beloning. Je zal nooit weten wat er allemaal voor jou mogelijk is als je altijd probeert om jouw obstakels te vermijden. Jouw sterke kanten moet je zo optimaal mogelijk inzetten. Je zal merken dat jouw zelfvertrouwen zal stijgen en je kan jezelf eerder herpakken na tegenslag.
9. Dankbaar/ Beloning
Sta vaker stil bij wat je wel hebt en niet bij wat je niet hebt. Dankbaarheid voelen is een gigantische kracht die je elk moment kan oproepen. Benut het daarom.
10. Top 5 doelen
Werk uiteindelijk 5 doelen uit waar je de komende 90 dagen vol voor gaat. Omschrijf jouw top 5 doelen zo duidelijk mogelijk.
11. Daily
Uitleg van de Daily pagina
12. Weekly
Uitleg van de Weekevaluatie en Weekscore pagina’s.
13. Monthly
Aan het einde van de maand blik je terug op jouw top 5 doelen die je hebt gesteld helemaal aan het begin. Op deze manier kan je bijhouden hoe ver je bent in het bereiken van je doelen.